Львівські інженери розробили унікальний безпілотник (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львівські інженери розробили унікальний безпілотник (відео)

Технології&Авто
1241
Група львівських інженерів розробила унікальний безпілотник “Вежа”, який живиться по тонкому кабелю і може залишатися в повітрі фактично необмежену кількість часу.
Про це повідомляє інформаційне агентство ZIK.
За словами розробників, якщо такий коптер обладнати відеокамерами і тепловізорами, військові в зоні АТО зможуть використовувати його для спостереження за місцевістю або для передачі радіосигналу.
“У нас була зустріч з людьми з фронту, говорили, що у них там ходять диверсійно-розвідувальні групи, і їм було б зручно мати огляд зверху на пересіченій місцевості, де є будинки, дерева, щоб бачити, чи підходить до них якась військова група. Ставити вишку, зрозуміло, в тих умовах не надто реально, і більш зручно, якщо просто підвісити її, щоб її можна було швидко розгорнути. І час роботи також дуже важливий. Можна запустити коптер на акумуляторах, але він протримається в повітрі до 40 хвилин. Саме тому ми створили таку мобільну вежу для огляду периметра”, – сказав інженер-волонтер Святослав Скальський.
Винахідники сподіваються, що знайдуться партнери, які допоможуть налагодити виробництво і обладнати коптер додатковою технікою, а також будуть зацікавлені впровадити цю розробку в українській армії.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас