НБУ розширив перелік підстав для проведення перевірок банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ розширив перелік підстав для проведення перевірок банків

Кредит&Депозит
810
Національний банк розширив перелік підстав для проведення перевірок дотримання банками вимог валютного законодавства та вніс зміни в порядок їх проведення.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
Відповідні зміни затверджені правлінням Нацбанку 7 вересня № 383 “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України”.
Згідно зі змінами, підставою для проведення перевірок може бути інформація про можливі порушення в сфері фінмоніторингу або інформація про здійснення банком ризикової діяльності.
З метою більш широкого застосування сучасних технологій перевірки можуть бути здійснені не тільки шляхом перевірки документів на паперових носіях, але також шляхом отримання доступу до електронних документів, їх копій, отримання копій електронних документів на паперових носіях.
Всі норми, що стосуються перевірок дотримання встановленого порядку організації та здійснення валютно-обмінних операцій, згруповані в окремому розділі цього положення.
Як повідомлялося, Національний банк в серпні вжив заходів до 8 банків за недотримання законодавства в сфері протидії та запобігання легалізації (відмивання) доходів і фінансування тероризму.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас