ЄК запропонувала єдину для ЄС систему сертифікації обладнання контролю безпеки в аеропортах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК запропонувала єдину для ЄС систему сертифікації обладнання контролю безпеки в аеропортах

Казна та Політика
51
Єврокомісія запропонувала єдину для ЄС систему сертифікації обладнання контролю та перевірки, що застосовується в аеропортах з метою безпеки.
“Завдяки сертифікату ЄС, – йдеться в поширеному в середу комюніке, – обладнання безпеки, допущене до експлуатації в одній державі-члені союзу, може застосовуватися в інших. Створення європейської системи взаємного визнання обладнання безпеки допоможе зменшити фрагментацію ринку, підвищити конкурентоспроможність європейської галузі виробництва засобів безпеки, збільшити зайнятість в ній і в підсумку зміцнити авіаційну безпеку в усій Європі”.
“Сьогоднішня пропозиція дозволить спростити і привести до одноманітності правила сертифікації обладнання безпеки аеропортів і забезпечити однаково високі стандарти контролю і перевірки у всіх аеропортах ЄС”, – заявив в зв’язку з цим комісар ЄС з питань міграції, внутрішніх справ і громадянства Дімітріс Аврамопулос.
Виробництво обладнання безпеки, використовуваного для огляду пасажирів, ручної поклажі та вантажу в аеропортах, являє собою важливий ринок з річним оборотом близько 14 млрд євро, в тому числі 4,2 млрд євро – в країнах ЄС. Однак всередині ЄС цей ринок фрагментований через відмінності національних процедур сертифікації.
Чинне законодавство ЄС не передбачає юридично зобов’язуючої системи сертифікації, яка б гарантувала дотримання необхідних стандартів такого обладнання у всіх аеропортах ЄС. Обладнання, сертифіковане в одній країні ЄС, не може бути продане і встановлене в інших. Нова система встановить єдині методи тестування і видачі сертифікатів відповідності, які матимуть силу в усіх країнах ЄС за принципом взаємного визнання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас