Княжицький пропонує дозволити переказувати кошти міжнародної технічної допомоги з рахунків неплатоспроможних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Княжицький пропонує дозволити переказувати кошти міжнародної технічної допомоги з рахунків неплатоспроможних банків

Казна та Політика
188
Депутат Верховної Ради від фракції “Народний фронт”, голова парламентського комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький пропонує парламенту дозволити здійснювати операції з переказу коштів міжнародної технічної допомоги, які надійшли на рахунки неплатоспроможних банків.
Про це йдеться в зареєстрованому 5 вересня законопроекті №5064.
Княжицький вважає, що міжнародна технічна допомога Україні повинна бути захищена від нестабільності української банківської системи.
За його даними, в останні місяці були заморожені близько 1 млн євро за програмами Єврокомісії в таких банках, як “Надра”, “Фінанси та кредит”, “Петрокоммерц”, “Укрінбанк”, “Хрещатик”.
“Наприклад, в ПАТ” Укрінбанк “, поки проходив міжнародний тендер, стали недоступними близько 950 тис. євро, які були надані для закупівлі ліків Харківською обласною державною адміністрацією”, – нарікає депутат.
У зв’язку з цим він пропонує запровадити правовий механізм захисту коштів міжнародної технічної допомоги від банкрутства банків шляхом внесення змін до закону “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”.
Пропонується розширити перелік обставин, за яких відбувається задоволення вимог вкладників або кредиторів пунктом про операції з виплати коштів юросіб за проектами міжнародної технічної допомоги.
У 2015 році в Україні 63 банки були визнані неплатоспроможними.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас