Вибори в США не призведуть до зміни кредитного рейтингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вибори в США не призведуть до зміни кредитного рейтингу

Світ
190
Явні відмінності між передвиборними платформами кандидатів в президенти США Гілларі Клінтон і Дональда Трампа не поставлять під загрозу кредитний рейтинг країни після листопадових виборів, відзначають аналітики міжнародного рейтингового агентства Moody’s Investors Service.
Незалежно від того, хто переможе на виборах, США збережуть максимально можливий рейтинг Moody’s – “Aaa”.
Разом з тим в рейтинговому агентстві вважають, що держборг США продовжить зростати як за Г.Клінтон як президента, так і за Д.Трампа. У тому числі таке зростання пояснюється збільшенням витрат на програми медичного страхування і соціального забезпечення.
“Податково-бюджетна політика наступної адміністрації вчинить на кредитний профіль США більше формуючого впливу, ніж було за попередніх президентів”, – вважає аналітик Moody’s Сара Карлсон.
За оцінками Бюджетного управління Конгресу США (CBO), протягом наступного десятиліття витрати на федеральні медичні і пенсійні програми будуть збільшувати бюджетний дефіцит країни. Якщо питання залишити без уваги, зростаючий дефіцит може поставити під сумнів кредитний рейтинг США, відзначає Moody’s.
“Жоден з кандидатів не уточнив, яким чином буде проводитися робота з бюджетними проблемами, що виникають з витрат на соціальні цілі, хоча їхні пропозиції продовжують набувати форми, – каже С.Карлсон. – Без контрзаходів такі витрати послаблять кредитний профель США в майбутні роки” .
Обидва кандидати пообіцяли суттєві інвестиції в інфраструктуру: Г.Клінтон в розмірі $275 млрд, Д.Трамп – $550 млрд. За оцінками Moody’s, такі витрати можуть додатково погіршити кредитний портфель США, якщо не з’явиться нових джерел доходів федерального бюджету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас