Lego в I півріччі скоротив прибуток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lego в I півріччі скоротив прибуток

Фондовий ринок
172
Датський виробник іграшок Lego A/S в першому півріччі скоротив чистий прибуток на 1,8% через збільшення інвестицій, а також відсутність зростання продажів в Північній і Південній Америках
Як повідомляється в прес-релізі компанії, в січні-червні чистий прибуток становив 3,489 млрд крон ($520 млн) проти 3,553 млрд крон за аналогічний період минулого року.
Виручка зросла на 11% і досягла 15,692 млрд крон в порівнянні з 14,142 млрд крон роком раніше. Підйом показника в національних валютах становив 10%.
У звітності Lego повідомляється, що двозначне зростання продажів було зафіксоване в Європі і Азії, в той час як в американському регіоні показник не змінився відносно першого півріччя 2015 року.
Збільшенню продажів сприяло, зокрема, оновлення колекцій Lego City і Lego Ninjago, а також нова лінійка Lego Nexo Knights.
Компанія здійснює “значні інвестиції в створення потенціалу і нарощування потенціалу на майбутнє”, наголошується в повідомленні. Зокрема, Lego продовжує будівництво фабрики в китайському місті Цзясин, яку планується відкрити в 2017 році. Крім того, компанія почала розширення виробничих і складських потужностей на підприємствах в місті Мотеррей (Мексика) і Ньїредьгаза (Угорщина).
Приватна компанія Lego Group була заснована в 1932 році. Її власниками є Kirkbi A/S (75%), холдингова і інвестиційна компанія сім’ї Кірк-Крістіансен, і Lego Foundation (25%).
Штат Lego налічує наразі 18,5 тис. співробітників, збільшившись за перше півріччя більш ніж на 3,5 тис. осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас