Гонтарева піднялася в щорічному рейтингу центральних банків на 3 позиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарева піднялася в щорічному рейтингу центральних банків на 3 позиції

Казна та Політика
1475
Глава Національного банку України Валерія Гонтарева в щорічному ренкінгу центральних банкірів видання Global Finance у 2016 році отримала оцінку “ +”, що на три сходинки вище за торішню оцінку “C” і на дві сходинки нижче ніж найвищий бал “А”.
Згідно публікації Global Finance, що вийшла на початку вересня, з 74 голів центробанків найкращі результати за минулий рік продемонстрували вісім, в тому числі піднялися на дві сходинки вгору Ельвіра Набіулліна з Росії і Марк Карні (Mark Carney) з Великої Британії і підтвердив результат 2015 року Карніт Флуг ( Karnit Flug) з Ізраїлю.
Оцінку “А” отримали також голови центробанків Лівану, Парагваю, Перу, Філіппін і Тайваню, а на щабель нижче видання поставило представників США і Мексики, Марокко та Йорданії.
В Європі на той самий рівень, що і В.Гонтареву, Global Finance поставило голову Європейського центробанку Маріо Драгі (Mario Draghi), який втратив за рік два бали, і Ларса Рохде (Lars Rohde) з Данії, який зберіг позицію 2015 року .
Найгіршу оцінку в Європі отримав угорець Дьордь Матольчі (Gy“orgy Matolcsy) – “D”, хоча ще рік тому вона була на рівні “B”. У голови правління Нацбанку Білорусі Павла Каллаура ренкінг “С”, тоді як в 2015 році видання вважало передчасним давати оцінку його роботі.
Global Finance вказує, що проводить подібний ренкінг з 1994 року, оцінюючи роботу центральних банкірів за шкалою від “А” до “F” в таких галузяї, як контроль над інфляцією, цілі економічного зростання, стабільність валюти та управління процентною ставкою. Застосовуються також суб’єктивні критерії.
В.Гонтарева, яка очолила НБУ в червні 2014 року, вперше була включена в ренкінг в 2014 році, проте тоді видання вважало передчасним давати оцінку її роботі.
Global Finance також не встигла оцінити її попередників на посаді голови Нацбанку України Степана Кубіва та Ігоря Соркіна, а Сергій Арбузов, який очолював до них НБУ, у 2012 році отримав оцінку “B”. До нього представники України були відсутні в цьому ренкінгу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас