Європейський аналітик: НАТО не може виділити Україні летальну зброю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський аналітик: НАТО не може виділити Україні летальну зброю

Казна та Політика
813
Заяву колишнього генерального секретаря Північноатлантичного Альянсу Андерса Фог Расмуссена про те, що Україна найближчим часом може отримати летальну зброю Заходу, не варто розглядати як аксіому.
Про це заявив європейський експерт в сфері міжнародного права Клаус Хофф.
За словами аналітика, для подібних дій НАТО має отримати спеціальний дозвіл Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй. «Немає жодних сумнівів у тому, що Росія і Китай як активні члени РБ ООН накладуть на відповідну ініціативу своє вето, – зазначив оглядач. – Таким чином, будь-яке західне озброєння, що матеріалізується в Донецькій і Луганській областях, буде оголошено поза законом». К. Хофф також підкреслив, що А. Расмуссен не уповноважений виступати з «геополітичними заявами, оскільки більше не є керівником Альянсу».
Нагадаємо, напередодні в інтерв’ю журналістам Андерс Фог Расмуссен заявив буквально наступне: «Прийде час для НАТО і Заходу надати Україні летальну оборонну зброю. Тільки в цьому випадку українська армія зможе більш ефективно захищатися від російської агресії». Слова екс-голови Альянсу спричинили шквал критики в керівництві Євросоюзу.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас