Портрет інтернет-підприємця України: 5 цікавих фактів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Портрет інтернет-підприємця України: 5 цікавих фактів

Фондовий ринок
1486
До дня підприємця, який Україна відзначає 4 вересня, найбільший маркетплейс України Prom.ua проаналізував роботу 300 тисяч інтернет-підприємців країни.
Інтернет-бізнес більше не бізнес новачків
За оцінкою Prom.ua ще 2 роки тому кожен другий інтернет-підприємець навряд чи міг похвалитися стажем роботи на майданчику більше 1 року. Сьогодні новачків всього 17%, а більше половини компаній торгують в мережі 2-3 роки і більше.
Ці підприємці вже чудово розуміють ринок електронної комерції, знають свого клієнта і можуть забезпечити найкращий рівень сервісу. У них є величезна перевага перед новачками, які тільки починають освоювати новий для себе канал продажів.
Портрет інтернет-підприємця України: 5 цікавих фактів
Чоловіків-підприємців в 2 рази більше, ніж жінок
70% всіх інтернет-підприємців України – чоловіки. Причому це співвідношення за останні пару років практично не змінилося. До речі, у всіх країнах, де є торгові майданчики групи компаній EVO, кількість чоловіків-підприємців превалює. Найбільш разючий контраст у Білорусі: 78% чоловіків проти 22% жінок.
Портрет інтернет-підприємця України: 5 цікавих фактів
Кількість підприємців зростає
Тільки в 1 кварталі 2016 року на Prom.ua зареєструвалося понад 46 тисяч нових компаній. Найбільше інтернет-підприємців – близько 240 тисяч, передбачувано, працює в столиці. Сама підприємлива область – Дніпропетровська (понад 47 тисяч компаній), за нею – Харківська (понад 44 тисячі компаній) і Одеська (понад 35 тисяч компаній).
Портрет інтернет-підприємця України: 5 цікавих фактів
Трудяться з ранку до пізнього вечора 7 днів на тиждень
Пік активної роботи інтернет-підприємців України продиктований звичкою наших співвітчизників здійснювати покупки в робочий час. 65% всіх інтернет-замовлень оформляється в проміжку з 9 ранку до 7 вечора.
Ще близько третини українців вподобали вечірній шопінг – з 7 вечора до півночі. А ось про повноцінні вихідні багатьом онлайн-торговцям доводиться тільки мріяти. Незважаючи на те, що пік активності покупців припадає на початок робочого тижня, майже чверть всіх замовлень падає в корзину в суботу-неділю.
Найкраще продається одяг
За даними маркетплейсу Prom.ua найбільше роботи у підприємців, які торгують одягом і взуттям, товарами для дому, а також продукцією для краси і здоров’я. Саме в цих категоріях була максимальна концентрація проданих товарів в 1 півріччі 2016 року.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас