EY: Які сегменти користуються найбільшим попитом на ринку прямих і венчурних інвестицій (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

EY: Які сегменти користуються найбільшим попитом на ринку прямих і венчурних інвестицій (дослідження)

Фондовий ринок
387
Фахівці компанії EY спільно з Ukrainian Venture Capital and Private Equity Association (UVCA) провели бліц-опитування основних гравців ринку прямих і венчурних інвестицій в Україну.
Більшу частину респондентів становлять інституціональні інвестори: 20% є представниками фондів прямих інвестицій, а 63% – фондів венчурного капіталу. Також в дослідженні взяли участь бізнес-ангели (6%) і бізнес-інкубатори/акселератори (11%).
Олександр Романишин, асоційований директор, відділ консультаційних послуг із супроводу транзакцій, EY в Україні: “З огляду на економічну кризу активність на українському ринку венчурного інвестування впала, проте вітчизняні стартапи викликають значний інтерес. Інвестори шукають об’єкти за відносно низькими цінами, бажано в секторах, де Україна має глобальну конкурентну перевагу. Найбільшим попитом у респондентів користується сегмент комп’ютерної техніки, електроніки та комунікацій, про зацікавленість якими заявили більше ніж половина учасників опитування. Не менш затребуваними є фінансовий сектор, сфера споживчих послуг і промислових товарів, інвестувати в які готові близько третини опитаних. Крім того, варто відзначити і активність стратегічних інвесторів. Так з п’яти угод за останній рік, який ми супроводжували на боці продавця як ексклюзивний фінансовий радник, 2 угоди були завершені за участю іноземних покупців”.
В період проведення опитування (квітень 2016 г.) трохи більше ніж третина респондентів компаній (35%) очікували збільшення обсягу інвестицій венчурних фондів за підсумками 2016 року. Що стосується фондів прямих інвестицій, то цей показник становить 26%.
Цього року інвестори продовжують фокусуватися в основному на стабільних ринках, де можна масштабувати бізнес. Найбільший інтерес респонденти проявили до ринків розвинених країн, а саме: 75% хотіли б інвестувати в Європу, 67% – в Північну Америку.
Крім цього, зацікавленість Україною, країнами СНД, а також Азією залишається на досить високому рівні (46%). Лише 8% опитаних готові сфокусуватися на вітчизняній економіці.
Дмитро Лазученков, менеджер, керівник групи з надання консультаційних послуг в галузі ІТ і ІТ-ризиків, EY в Україні: «Фонди неодноразово заявляли про те, що недооцінювали важливість технологічної складової при оцінці активів, що призводило до непередбачених ускладнень після проведення операції, а також при продажу активу. Щоб уникнути таких проблем, ще на ранній стадії потрібно провести оцінку операційних та технологічних ризиків. Щоб управляти ризиками зупинки бізнесу через виникнення непередбачених ситуацій, таких як воєнні дії, епідемії, мобілізація, необхідна система управління безперервністю діяльності. Водночас впровадження процесів стратегічного управління ІТ дозволить не лише ефективно управляти інформаційними технологіями та ІТ-ризиками, а й потенційно збільшити вартість активу».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас