Голова Apple назвав політичним і нечесним рішення Єврокомісії про податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Apple назвав політичним і нечесним рішення Єврокомісії про податки

Фондовий ринок
328
Головний виконавчий директор Apple Тім Кук назвав політичним і несправедливим рішення Європейської комісії про донарахування податків в Ірландії на суму 13 млрд євро.
В інтерв’ю ірландській телекомпанії RTE він висловив упевненість, що рішення про стягнення штрафу буде переглянуто на користь Apple. “Ми не зробили нічого протизаконного, і ірландська влада не зробила нічого протизаконного”, – підкреслив Т.Кук.
За його словами, в компанії незадоволені звинуваченнями в незаконних діях і піддають підрахунки Єврокомісії сумніву.
Як було оголошено у вівторок, ЄК визнала податкові послаблення для Apple в Ірландії незаконними, у зв’язку з чим компанія повинна буде відшкодувати уряду країни податкові субсидії на суму до 13 млрд євро плюс відсотки.
Ірландія надавала компанії Apple незаконні податкові послаблення в період з 2003 по 2014 роки, що призвело до істотного зниження податкових виплат компанії, стверджує Єврокомісія за підсумками трьох років розслідування. При цьому ЄК знайшла ознаки “істотного штучного заниження” податків, виплачуваних Apple в Ірландії, з 1991 року. Незаконність такого підходу комісія пояснює тим, що він забезпечував Apple значну перевагу перед іншими компаніями.
Єврокомісія ухвалила, що Ірландія повинна стягнути з Apple недовнесених податки за десять років до першого запиту ЄК про інформацію, направленого в 2013 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас