У Мінекономіки пропонують відновити ліцензії на виробництво зброї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономіки пропонують відновити ліцензії на виробництво зброї

Казна та Політика
594
Міністерство економрозвитку пропонує відновити ліцензії на розробку, виробництво, реалізацію, ремонт, модернізацію та утилізацію зброї військового призначення.
Проект закону про внесення змін до Закону України “Про ліцензування видів господарської діяльності” опублікований на сайті відомства від 30 серпня 2016 року.
“Проект Закону розроблений з метою запобігання ризикам неконтрольованого виготовлення зброї, а також недопущення її потрапляння до незаконних військових формувань”, – наголошується в пояснювальній записці до законопроекту.
Законопроект вимагає узгодження з Міноборони, Мінфіном, Службою безпеки, Антимонопольним комітетом, Державною регуляторною службою, а також проведення правової експертизи Мін’юстом.
У пояснювальній записці також повідомляється, що законопроект про відновлення ліцензування на виробництво зброї розроблений на виконання доручення Кабміну від 10 серпня 2016 і рішення Ради національної безпеки і оборони від 20 травня 2016 року.
Нагадаємо, з 28 червня 2015 року ліцензії на виробництво, реалізацію, ремонт, модернізацію та утилізацію озброєнь, військової техніки, військової зброї і боєприпасів до неї були скасовані. При цьому, відповідно до закону, виробництво вогнепальної зброї невійськового призначення і боєприпасів до неї, холодної зброї, пневматичної зброї, виробництво спеціальних засобів, заряджених речовинами сльозоточивої та подразнювальної дії, індивідуального захисту, активної оборони та їх продаж ліцензуванню підлягали.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас