Жителі Німеччини все частіше відмовляються від послуг ощадних банків і купують сейфи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителі Німеччини все частіше відмовляються від послуг ощадних банків і купують сейфи

Світ
1986
На тлі негативних процентних ставок за депозитами жителі Німеччини стали дедалі частіше відмовлятися від послуг ощадних банків і купувати звичайні домашні сейфи для зберігання готівки.
Так, компанія Burg-Waechter KG, яка є другим за величиною виробником сейфів в країні, за підсумками першої половини року зафіксувала 25%-ий стрибок у продажах за рахунок значного зростання попиту з боку приватних осіб, головним чином в Німеччині, передає Market Watch.
Про зростання продажів повідомляють також компанії-виробники сейфів Format Tresorbau і Hartmann Tresore. За словами Тіза Хартманна, керуючого директора Hartmann Tresore, його компанія вже працює на межі своїх виробничих можливостей – співробітники виходять на роботу в три зміни.
З 1 вересня невеликий кооперативний банк Raiffeisenbank Gmund, розташований в Баварських Альпах, стане першою в Німеччині кредитною установою, яка запровадить негативні ставки за депозитами для заможних роздрібних клієнтів.
«Тієї миті, коли банк скаже мені, що я повинен платити за своїм депозитом, я заберу свої 50 тис. євро і покладу під подушку або в сейф», – розповіла 53-річна бізнесвумен з Мюнхена Дагмар Метцгер.
Багато німців вважають так само, відзначаючи, що депозитна скринька в банку здається їм менш зручним варіантом, тому що за неї потрібно платити.
В цілому, жителі Німеччини поки що віддають перевагу готівці над картками – за опитуванням Бундесбанку в 2014 році, близько 80% роздрібних трансакцій в цій країні відбувалися за участю готівки, а середня сума зняття в банкоматі становила близько 256 доларів.
Для порівняння в США цей показник дорівнює 46% і 103 долара відповідно.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас