У ГПУ завершили розслідування у справі Лавриновича про розтрату 8,5 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ГПУ завершили розслідування у справі Лавриновича про розтрату 8,5 млн грн

Кримінал
210
Генеральна прокуратура України (ГПУ) завершила розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-міністра юстиції України Лавриновича, його заступника та директора Департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності – головного бухгалтера Міністерства юстиції України в розтраті бюджетних коштів на суму 8,5 млн гривень (на той час 1,1 млн доларів). Про це повідомляє прес-служба ГПУ.
Як наголошується, розслідування відбувалося за фактом незаконної закупівлі Міністерством юстиції України послуг юридичної фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLР and Affiliates (США) під виглядом необхідності отримання правової допомоги при підготовці до розгляду справи “Тимошенко проти України” в Європейському суді з прав людини, а фактично з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства під час судового розгляду справи Юлії Тимошенко, за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Так, наразі підозрюваним і їхнім захисникам оголошено про закінчення досудового розслідування відповідно до вимог ст. 290 КПК України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас