Кличко скаржиться, що Києву не хочуть давати право приймати "Євробачення-2017" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко скаржиться, що Києву не хочуть давати право приймати "Євробачення-2017"

Казна та Політика
598
Міський голова Києва Віталій Кличко вважає, що українська столиця є найкращим претендентом на проведення пісенного конкурсу “Євробачення-2017 і обурений зволіканням з прийняттям рішення щодо вибору міста, в якому пройде захід.
“… Інтрига, прямо скажемо, непристойно затягнулася. І це викликає дедалі більше запитань. Мій друг Mikheil Saakashvili (глава Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі – ред.) заявив, наприклад, що проти Одеси як міста-претендента на проведення Євробачення в наступному році ведеться “скажена пропаганда”. Я ж зі свого боку скажу, що у мене таке враження, що сьогодні робиться все, щоб Київ не став містом-господарем, яке буде приймати пісенний конкурс. Саме тому, на мій погляд, вже місяць зволікають з оголошенням, де саме в Україні відбудеться “Євробачення-2017”, – написав В.Кличко на сторінці в “Фейсбук”.
За словами мера столиці, об’єктивно Київ найбільше відповідає вимогам, сформульованим Європейською мовною спілкою (EBU).
“Чому б в такій ситуації оргкомітету з підготовки та проведення пісенного конкурсу “Євробачення-2017» не припинити нагнітати пристрасті, а взяти і нарешті усунути політичний присмак культурної події? Зробити це можна тільки в такий спосіб: оприлюднити і самі критерії оцінки міст-претендентів, і, власне, відповідність цим критеріям всіх трьох міст-претендентів – від запропонованих арен до необхідної інфраструктури, документів, які підтверджують готовність цих міст брати участь у фінансуванні заходів пісенного конкурсу, до висновків правоохоронних органів і переліку недоліків, які мають міста-претенденти, а також результатів офіційною інспекції міст, яка проходила за участю представників Європейської мовної спілки”, – пропонує В.Кличко.
Він переконаний, що “ніякі ігрища” не варті репутації країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас