Канадці купують 10% акцій найбільшого виробника цукру в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канадці купують 10% акцій найбільшого виробника цукру в Україні

Фондовий ринок
564
Канадський фінансовий холдинг Fаirfax Financial Holdings Limited прийняв рішення про покупку 9,99% акцій найбільшого виробника цукру в Україні компанії «Астарта».
Про це йдеться на сайті Варшавської фондової біржі, де розміщені акції агрохолдингу.
Згідно з повідомленням компанії, Fаirfax має намір придбати акції у двох мажоритарних акціонерів «Астарти» – 450 тис. акцій у Albacon Ventures Limited (підконтрольна генеральному директору агрохолдингу Віктору Іванчику) і 2,05 млн акцій у Aluxes Holding Limited (підконтрольна українському бізнесменові Валерію Короткову), що в сумі становить близько 9,99%. «Ми раді вітати Fаirfax як значного акціонера нашої компанії і бачимо великі можливості для подальшого розвитку «Астарти» у такому сильному стратегічному партнерстві», – цитує прес-служба агрохолдингу Іванчика. Угода повинна бути закрита до 24 лютого 2017 року, в тому числі після затвердження її Антимонопольним комітетом України.
Крім того, Fаirfax має право купити ще 9,99% акцій у Aluxes через 61 день після закриття угоди на умовах опціону. Ще через 61 день після цього Fаirfax має право придбати 7,8% акцій «Астарти» у Aluxes.
На тлі інформації про входження в капітал компанії агрохолдингу Fаirfax, акції «Астарти» на Варшавській фондовій біржі після відкриття торгів різко зросли на 5,47% порівняно з останнім закриттям – до 53 злотих за акцію. Станом на 11:50 акції компанії котируються на рівні 51,5 злотих.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас