Скільки українців не працює за спеціальністю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки українців не працює за спеціальністю

Особисті фінанси
2660
Більше половини українців працює не за спеціальністю, а кожен третій змінив професію одразу після закінчення вишу.
Серед тих, хто пішов працювати за спеціальністю й лишився у професії, лише третина відповіла, що задоволена своєю роботою.
Такі результати опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua.
Як показало опитування, кожен десятий працював за профілем деякий час після випуску з вишу, але вже згодом змінив професію.
Серед тих, хто працює за спеціальністю, більше юристів, фінансистів і медиків. Також отримана освіта стала в пригоді тим, хто вивчав менеджмент. Рідше йдуть працювати за спеціальністю експерти з природничих і гуманітарних наук, ще рідше – педагоги. І якщо в перших двох випадках ідеться швидше про низьку затребуваність спеціалістів на ринку, то у ситуації з працівниками освіти головною причиною зазвичай є низький рівень зарплат і престижу професії.
Згідно з даними опитування, більше, ніж інші, задоволені роботою маркетологи, а шкодують про вибір професії найчастіше медпрацівники.
Незважаючи на низьку задоволеність, половина респондентів відповіла, що збирається працювати за спеціальністю й надалі. Дещо менше половини діятимуть за ситуацією. І лише четверо зі ста мають намір змінити вид діяльності. Згідно з опитуванням, найбільше серед них медиків і педагогів.
Дані було одержано в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у липні 2016 року. В опитуванні взяли участь 1198 респондентів з різних регіонів України.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас