Ринок кави в Україні зріс за перше півріччя на 8,9% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок кави в Україні зріс за перше півріччя на 8,9%

Аграрний ринок
2004
Попит на каву в Україні продовжує зростати. За перше півріччя 2016 року місткість ринку натуральної кави склала 13,83 тис. тонн, що на 8,9% більше, ніж за аналогічний період 2015 року.
Про це йдеться в аналітичному звіті компанії Pro-Consulting.
“Попит на каву в Україні практично не змінюється з плином часу. Через непросте економічне і фінансове становище споживачі все ж стали менше витрачати на цей напій, а також відвідування ресторанів, кав’ярень та інших закладів громадського харчування. Та подібна тенденція істотним чином не позначилася на показниках ємності ринку”, — йдеться в дослідженні.
На першому місці по споживанню – розчинна кава. 70% всіх випитих чашок кави припадають на домашнє використання, 25% — на кафе і ресторани, а 5% — на офіси.
Практично половина всіх любителів кави в Україні купують нову упаковку напою раз на місяць, 31% — раз на 2 або 3 тижні. Частіше 1 разу на тиждень каву купують 2% українців
Роблячи вибір на користь того чи іншого сорту або марки кави, споживачі насамперед звертають увагу на смакові та цінові характеристики. Важливими є критерії країни-виробника та упаковки. Від того, наскільки приваблива упаковка кави, може залежати фінальний вибір.
Попит на каву в Україні досить сильно залежить і від зростання цін. Найактивніше кавову продукцію купують в магазинах і супермаркетах. Лідерами у споживанні цього напою є жителі західних регіонів.
В цілому, можна констатувати, що в Україні досить впевнено розвивається культура кави.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас