Податок на автомобільне паливо може бути змінений — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податок на автомобільне паливо може бути змінений

Казна та Політика
2969
Державна фіскальна служба (ДФС) визнає труднощі в адмініструванні роздрібного акцизу з продажу нафтопродуктів на АЗС і виступає за те, щоб його включити в основну ставку акцизного збору з нафтопродуктів.
 Про це заявив голова ДФС Роман Насіров.
“Зараз існує чимало проблем з його (роздрібного акцизу – ред.) адмініструванням. Так, в бізнесі АЗС немає 5% маржі, націнка зазвичай встановлюється на рівні 2%. Тому 5% роздрібного акцизу для компаній – це величезні гроші, і, природно, бізнес намагається цей податок оминати,” – розповів чиновник.
Насіров також зазначив, що його відомство пропонує скасувати цей роздрібний акциз, паралельно збільшивши ставку основного акцизу на нафтопродукти.
Фіскальною службою пропонується перенести ці 5% роздрібного податку на продаж палива на заправках (бл. € 40/т) в основну ставку акцизу. А далі держава буде розподіляти ці гроші до місцевих бюджетів, виходячи з обсягу проданого палива в тому чи іншому регіоні, – зазначив він.
Насіров резюмував, що такий крок, з одного боку, значно спростив би адміністрування цього податку, а з іншого – сприяв би збільшенню надходжень до бюджету від акцизного податку на нафтопродукти на 25-30%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас