Moody's не очікує падіння цін на метали в середньостроковій перспективі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's не очікує падіння цін на метали в середньостроковій перспективі

Світ
138
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s поліпшило оцінку ринку металів до “стабільного” з “негативного”, вважаючи малоймовірним подальше зниження цін на алюміній, мідь, нікель і цинк в середньостроковій перспективі, говориться в повідомленні агентства.
“Ми вважаємо, що ціни основних металів пройшли дно після різкого спаду, що почався в кінці минулого року”, – відзначає старший віце-президент Moody’s Керол Коуен.
Проте, експерти агентства очікують збереження складних умов в секторі, до кінця 2018 року або до того моменту, коли галузь зможе відновити баланс попиту і пропозиції.
Надлишкові поставки всіх основних металів, за винятком цинку, будуть зберігатися, враховуючи їх високі запаси, відзначають в Moody’s.
Основним двигуном недавньої стабілізації цін на метали є поліпшення прогнозів для економіки Китаю, що є найбільшим виробником і споживачем металів, йдеться в повідомленні агентства.
“Ситуація в КНР продовжує визначати настрій трейдерів щодо ринку металів, – відзначає К.Коуен. – Стимулюючі заходи, що вводяться китайською владою, включаючи пом’якшення умов кредитування, скорочення вимог до резервів банків і збільшення інвестицій в інфраструктуру, допомагають компенсувати песимізм, пов’язаний з ослабленням темпів зростання ВВП КНР “.
Індекс шести основних металів, що торгуються в Лондоні, в цьому році виріс майже на 10% після зниження протягом трьох попередніх років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас