Молдова налагодить виробництво насіння на Полтавщині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдова налагодить виробництво насіння на Полтавщині

Аграрний ринок
583
15 серпня в департаменті агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації відбулася робоча зустріч директора департаменту Сергія Фролова та генерального директора ТОВ «Полтава-Насіння» Олександра Кочубея з делегацією Республіки Молдова, — повідомляє прес-служба ОДА. Очолив делегацію від Республіки Молдова Микола Олару — заступник міністра сільського господарства і харчової промисловості Молдови.
Під час зустрічі були обговорені перспективи зовнішньоекономічної діяльності між двома державами і співпраця Полтавщини з республікою Молдова. Намічено основні напрямки співробітництва Полтавської області з республікою Молдова — це насінництво кукурудзи і соняшнику, садівництво і горіховодство, виробництво органічної продукції. Насінництво — основна сфера співробітництва між аграріями Полтавщини та Республіки Молдова. В області соняшник молдавської селекції росте на площі близько десяти тисяч гектарів. Тепер це насіння будуть вирощувати на Полтавщині.
Під час робочої поїздки представники республіки Молдова відвідали полігон сортів і гібридів сільськогосподарських культур в ДП ДГ «Степне» Полтавського району та польові посіви кукурудзи і соняшнику ФГ «Щаслива доля» Полтавського району та ПАФ «Україна» Великобагачанського району.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас