Ціни на скраплений газ можуть поступово знижуватися, оскільки дефіцит на нього подолано - Куюн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на скраплений газ можуть поступово знижуватися, оскільки дефіцит на нього подолано - Куюн

Енергетика
526
Передумови, які ще деякий час тому існували для зниження цін на бензин і ДТ, нівельовані, оскільки курс гривні до долара похитнувся, і вартість нафти на світових ринках почала рости. Разом з тим, ціни на скраплений газ можуть поступово почати знижуватися. Про це в коментарі УНН сказав директор “Консалтингової групи А-95” Сергій Куюн.
“За цінами на бензин, я вважаю, що до останнього моменту існували дуже впевнені передумови для того, щоб ціни знижувалися, тому що дійсно торгова націнка операторів була досить висока, і це вказувало на те, що ціни повинні впасти, і навіть деякі мережі почали зниження.
Але зараз ми бачимо, що, по-перше, новини зі світового ринку нафти приходять про те, що ціна зростає, і по-друге, ми бачимо, знову зростання курсу долара. А оскільки ми імпортуємо нафтопродукти на 80%, то, звичайно, це фактор, який зазвичай штовхає ціни вгору “, – сказав він.
Разом з тим, за даними експерта, ціни на скраплений газ можуть почати поступове зниження.
“Що стосується скрапленого газу, ми очікуємо, що ціна на нього також повинна впасти, тому що вона виросла під впливом дефіциту, який існував в липні місяці. Сьогодні цей дефіцит він уже вичерпаний, і ринок насичується новими обсягами газу. Ціни на нього особливо не виросли, тому, я думаю, що там теж будуть передумови для поступового зниження ціни “, – додав Куюн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас