НБУ нагадує про відсутність відповідальності банків перед клієнтами за вміст цінностей в індивідуальних сейфах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ нагадує про відсутність відповідальності банків перед клієнтами за вміст цінностей в індивідуальних сейфах

Кредит&Депозит
1995
Національний банк нагадує про відсутність відповідальності банків перед клієнтами за зміст цінностей в індивідуальних сейфах.
Про це йдеться в повідомленні НБУ на офіційній сторінці в соцмережі Facebook.
Національний банк нагадує, що користування індивідуальними сейфами банку є предметом договірно-правових відносин клієнта з банком.
Банки надають послуги клієнтам зі зберігання цінностей (готівки, цінних паперів, будь-яких предметів, речей і т.п.) шляхом надання в майновий найм (оренду) індивідуального банківського сейфа або осередки в індивідуальному банківському сейфі.
Відкривати і закривати індивідуальний сейф клієнт повинен виключно разом зі співробітником банку, у якого знаходиться другий примірник ключа.
Безпосередня робота клієнта з індивідуальним сейфом повинна відбуватися в спеціально обладнаній кімнаті для запобігання спостереження за його діями.
Клієнт самостійно і конфіденційно вкладає в індивідуальний банківський сейф свої цінності і не доводить їх до відома вартість банку.
Банківські співробітники не володіють інформацією про зміст індивідуального сейфа, так як банківська операція по зарахуванню готівки на будь-який рахунок не провадиться.
Тому банк не може відповідати за зміст цінностей в індивідуальному сейфі.
У той же час банки і клієнти можуть укладати договори зі страхування змісту індивідуальних сейфів.
Як повідомлялося раніше 14 липня поліція почала розслідувати крадіжку 7 млн гривень з банківських сейфів в Києві.
В середині серпня співробітники Національної поліції почали розслідувати крадіжку 210 тис. доларів, близько 23 тис. євро і близько 3 кг золота з банківської комірки в Подільському районі Києва.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас