"Укрзалізниця" не відмовилася від намірів купити 2 міжрегіональних поїзди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" не відмовилася від намірів купити 2 міжрегіональних поїзди

Казна та Політика
412
ПАТ “Укрзалізниця” знову оголосила тендер на закупівлю двох п’ятивагонних міжрегіональних швидкісних поїздів з очікуваною вартістю закупівлі 330 млн грн.
Згідно з оголошенням на порталі електронних закупівель ProZorro, кінцевий термін подання тендерних пропозицій – 6 вересня. Аукціон запланований на 12 жовтня. Мінімальний крок зниження ціни – 660 тис. грн.
Потяги повинні бути поставлені на адресу ст. Дарниця Південно-Західної залізниці до кінця поточного року.
Згідно з умовами, пасажирський швидкісний міжрегіональний поїзд повинен мати швидкість 160 км/год на ділянках залізниць з змінним струмом напругою 25 кВ з частотою 50 Гц і постійним струмом напругою 3 кВ.
У складі поїзда повинен бути один вагон з відкритим салоном першого класу (бізнес-клас), три вагони з відкритим салоном другого класу, в тому числі один – з міні-буфетом, і один вагон другого класу з можливістю перевезення двох пасажирів в інвалідних колясках.
Загальна кількість пасажирських місць в поїзді – 400, в тому числі 128 місць першого класу, 270 – другого.
Термін служби вагонів – 50 років.
Раніше, 31 березня, “Укрзалізниця” вже оголошувала тендер на закупівлю таких двох міжрегіональних поїздів на 330 млн грн, передбачених її фінансовим планом, однак після декількох переносів термінів проведення 26 червня скасувала його “в зв’язку з відсутністю подальшої потреби у закупівлі”.
Це викликало здивування виробника швидкісних поїздів “Тарпан” Крюківського вагонобудівного заводу (Полтавська обл.), Який звернувся за роз’ясненнями до міністра інфраструктури Володимира Омеляну.
У той же час в середині липня за результатами проведених тендерів “Укрзалізниця” уклала договори з КВБЗ про придбання 21 пасажирського вагона на 303,4 млн грн (у тому числі 13 вагонів-трансформерів).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас