Apple відкриє науково-дослідний центр в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple відкриє науково-дослідний центр в Китаї

Світ
142
Американська Apple Inc. планує в цьому році відкрити науково-дослідний центр в Китаї, розраховуючи підтримати свої позиції на ринку КНР, де продажі компанії слабшають, пише газета Financial Times.
Головний виконавчий директор Apple Тім Кук пообіцяв збільшити інвестиції в країну і, зокрема, створити R & D центр, в ході зустрічі з віце-прем’єром Держради КНР Чжан Гаол, що відбулася раніше на цьому тижні.
Виручка Apple в Китаї (включаючи Гонконг і Тайвань) у другому кварталі 2016 року впала на третину. Американська компанія стикається зі зростаючою конкуренцією на ринку КНР, де все більш активними стають місцеві виробники електронних пристроїв.
Науково-дослідний центр Apple в Китаї об’єднає як інженерів компанії, які вже працюють в країні, так і нових співробітників.
До теперішнього часу штат китайського підрозділу Apple включає 9 тис. осіб, причому приблизно половина з них працює в 42 центрах роздрібних продажів.
За останні 4 роки Apple збільшила вдвічі число відділень в КНР – до 45 офісів.
«Ми з нетерпінням чекаємо розвитку наших операцій в Китаї за рахунок R&D центру, і ми проолжаем розширювати нашу команду талановитих співробітників», – йдеться в заяві Apple.
У компанії відзначають, що центр буде відкритий пізніше в цьому році.
Раніше Apple повідомила, що збільшила витрати на сферу R&D на 26% в минулому кварталі – до $ 2,6 млрд. З початку цього року інвестиції в цей сектор склали майже $ 10 млрд, Apple направляє на наукові дослідження рекордні 6% виручки.
Як повідомлялося, цього року влада КНР заблокували китайським користувачам доступ до сервісів Apple – iTunes і iBooks в рамках загальних заходів по обмеженню зарубіжного контенту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас