Гройсман закликав українців взяти під контроль якість ремонту доріг: за "липові звіти" ми повинні "знімати стружку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман закликав українців взяти під контроль якість ремонту доріг: за "липові звіти" ми повинні "знімати стружку"

Казна та Політика
1215
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав громадськість контролювати якість ремонтних робіт дорожнього полотна, що проводяться зараз по всій країні, а також залучати місцеві органи влади в процес оновлення дорожнього господарства, оскільки завдяки фінансовій децентралізації регіони отримали реальну можливість проводити дорожні роботи самостійно.
Про це Гройсман написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
“Ми взялися за проблему, яка не вирішувалась роками. Чи можна розв’язати цю проблему за одне літо? Ні. Але ми хоча б робимо великий крок, щоб виправити ситуацію, – зазначив глава уряду. – Чи за всі дороги відповідає держава? Ні. Для того і робилася децентралізація, щоб рішення про ремонт приймав міський або сільська рада, а не чиновники в Києві. Завдяки децентралізації місцеві органи влади отримали повноваження і суттєві ресурси. Тому питайте і з місцевої влади також “.
Особливу увагу Гройсман приділив контролю якості робіт.
“Чи не вперше сьогодні можна побачити на онлайн-картах, що планують робити шляховики і що вже зроблено. З усіх, хто надає “липові звіти “, ми повинні “знімати стружку” разом. Запитуйте у місцевої влади, де вони“накособочили” , а ми будемо питати у підрядників на державних дорогах “, – підкреслив прем’єр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас