В Україні змінять принципи перереєстрації нерухомості і бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні змінять принципи перереєстрації нерухомості і бізнесу

Казна та Політика
1633
Принцип екстериторіальності при здійсненні реєстраційних дій в держреєстрі прав на нерухоме майно та в держреєстрі юросіб та фізосіб-підприємців доцільно звузити з рівня всієї країни до меж конкретної області, вважає заступник міністра юстиції Павло Мороз.
“Ми хочемо ввести обмеження щодо цього принципу – в межах області. Зараз для нотаріусів принцип екстериторіальності діє в межах всієї країни. На наш погляд, це не дуже справедливо, тому ми хочемо їх зрівняти в правах – теж тільки в межах області”, – сказав він.
Він зазначив, що планується зберегти принцип екстериторіальності на нинішньому рівні щодо реєстрації нового бізнесу. П.Мороз зазначив, що сьогодні через кабінет електронних сервісів фізична особа може в онлайні зареєструватися як фізособа-підприємець, а в найближчому майбутньому так само можна буде зареєструвати і ТОВ.
Відносно зловживань реєстраторами та нотаріусами доступу до реєстрів заступник міністра повідомив про ініціативи посилити кримінальну відповідальність реєстраторів, нотаріусів та заявників за незаконні реєстраційні дії. За його словами, в закон про нотаріат планується внести норму про можливість позбавлення нотаріуса свідоцтва на ведення нотаріальної діяльності за такі вчинки, за дії, які вони роблять як держреєстратори.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас