Половина світових банків не готові до нових правил звітності, - Deloitte — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половина світових банків не готові до нових правил звітності, - Deloitte

Кредит&Депозит
503
Згідно з опитуванням, яке провела консалтингова компанія Deloitte серед 91 банку по всьому світу, практично 50% найбільших банків не готові до того, щоб виконувати нові міжнародні стандарти фінансової звітності «МСФЗ 9 «Фінансові інструменти», згідно з переглянутими вказівкам по оцінці фінансових активів.
В ході опитування з’ясувалося: 46 відсотків респондентів вважають, що у них недостатньо ресурсів для того, щоб привести свої показники у відповідність з новими вимогами до цього моменту.
Практично дві третини респондентів відзначили, що не знають, як оновлені правила вплинуть на їх бухгалтерський баланс. Деякі з них вважають, що загальна кількість резервів на знецінення всіх класів активів збільшиться на 25 відсотків. Крім цього, респонденти мають побоювання на той рахунок, що оновлені правила знизять коефіцієнт достатності їх капіталу.
Нагадаємо, оновлені правила почнуть діяти з 2018 року. «МСФЗ 9 «Фінансові інструменти» розробили в рамках боротьби з наслідками глобальної фінансової кризи 2008 року, коли банки не змогли своєчасно визнати втрати по фінактивів.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас