АМКУ рекомендує НБУ розширити коло суб'єктів, що видають акти цінової експертизи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ рекомендує НБУ розширити коло суб'єктів, що видають акти цінової експертизи

Казна та Політика
99
Антимонопольний комітет рекомендує Національному банку розширити коло суб’єктів, що видають акти цінової експертизи. Про це йдеться в повідомленні прес-служби АМКУ.
Комітет рекомендує НБУ розширити коло суб’єктів, які можуть засвідчити відповідність контрактних цін на роботи, послуги, права інтелектуальної власності, які є предметом договору, кон’юнктурі ринку.
Пропозиції щодо приведення положення постанови правління Національного банку від 30 грудня 2003 року № 597 у відповідність до вимог комітет прийняв 9 серпня 2016 року.
Протягом 2015-2016 років АМКУ проводив дослідження щодо обґрунтованості визначення єдиного держпідприємства “Державний інформаційно-аналітичний центр моніторингу зовнішніх товарних ринків” відповідно до постанови правління НБУ №597.
Комітет вважає, що об’єктивні причини, які перешкоджали забезпеченню конкурентних умов на ринку консалтингових послуг з підготовки актів цінової експертизи, відсутні.
Відповідно визначення в постанові НБУ №597 єдиного постачальника зазначеної послуги призводить до обмеження конкуренції на зазначеному ринку.
Про результати розгляду пропозицій НБУ зобов’язаний повідомити Антимонопольному комітету в тридцятиденний строк з дня їх отримання.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас