Кабмін перейшов на e-документообіг – сподіваються пришвидшитися на 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін перейшов на e-документообіг – сподіваються пришвидшитися на 50%

Казна та Політика
623
З 15 серпня уряд перейшов на електронний документообіг із центральними органами виконавчої влади та розраховує на те, що рух документів пришвидшиться на 50%.
“Розраховуємо, що рух документів від реєстрації до виконавця пришвидшиться орієнтовно на 50%. Це в свою чергу дасть можливість оперативніше ухвалювати рішення і реагувати”, – сказав він.
“Наступним етапом впровадження електронного документообігу стане перехід на електронний режим узгодження нормативно-правових актів, що значно прискорить роботу уряду”, – повідомив Саєнко.
“Окрім того, на сьогодні відбувається підготовка та розробка нової філософії прийняття рішень урядом”, – додав він.
Саєнко попередив, що секретаріат Кабінету міністрів України відтепер жодних листів у паперовому вигляді від центральних органів виконавчої влади не приймає. Подавати необхідно виключно в електронному вигляді документи тимчасового зберігання (до 5 років).
За словами міністра, в секретаріаті в е-формі не обробляються документи, що містять інформацію з обмеженим доступом, документи про фінансові правочини, з кадрових питань, пов’язані з обробленням персональних даних, документи, що потребують нотаріального засвідчення, про право власності.
Йдеться також про документи, пов’язані із розглядом спорів у судах, звернення громадян та райдержадміністрацій, вхідну кореспонденцію, що не підлягає реєстрації, а також документи, які у встановлених законодавством випадках не можуть бути оригіналами в електронній формі.
“Ми очікуємо на відчутне прискорення документообігу, скорочення термінів розгляду робочих питань, у перспективі – на заощадження коштів”,– сказав міністр.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас