НБУ спростував інформацію акціонера Укрінбанк про наявність інвесторів у фінустанови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ спростував інформацію акціонера Укрінбанк про наявність інвесторів у фінустанови

Кредит&Депозит
393
Національний банк спростовує інформацію, озвучену акціонером ліквідованого Укрінбанку Володимиром Клименком, про наявність у цієї фінустанови інвесторів в 2015 році.
Про це повідомили в Національному банку.
12 серпня Клименко звинуватив керівництво Національного банку в зриві угод по залученню 2 іноземних інвесторів до того, як Укрінбанк став неплатоспроможним.
У відповідь на це НБУ повідомив, що 8 жовтня банк надав регулятору план фінансового оздоровлення, згідно з яким зобов’язався вже до 25 листопада залучити кошти від інвестора Radical Ventures LTD.
Згідно з інформацією Нацбанку, таке зобов’язання в строк виконано не було, і 30 листопада Укрінбанк звернувся до регулятора із проханням перенести термін залучення коштів ніби в зв’язку з необхідністю реєстрації договору позики.
Сам договір був зареєстрований 14 грудня і передбачав дату отримання банком коштів 23 грудня 2015 року, проте за даними НБУ кошти від інвестора в Укрінбанк так і не надійшли.
“Варто зазначити, що банк називав Національний банк трьох потенційних інвесторів. Від одного – Radical Ventures – мали надійти кошти. Крім того, банк називав НБУ ще двох потенційних іноземних інвесторів. Однак публічна інформація по ним давала підстави вважати, що вони можуть бути номінальними акціонерами в інтересах іншої особи. Жоден з них так і не надав НБУ пакети документів на придбання істотної участі в банку. Все це свідчило, що реальних інвесторів в банку немає “, – повідомляє Нацбанк.
У той же час ситуація в банку продовжувала погіршуватися – відбувалося зниження нормативів ліквідності, зменшення обсягу високоліквідних активів, порушення вимог формування та зберігання обов’язкових резервів.
У зв’язку з цим банк був визнаний неплатоспроможним в грудні 2015 року.
Як повідомлялося раніше, 24 грудня 2015 року Національний банк визнав неплатоспроможним Укрінбанк.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас