У БПП хочуть копійку перейменувати в рубль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У БПП хочуть копійку перейменувати в рубль

Казна та Політика
3671
Народний депутат від БПП Олег Мусій пропонує українську копійку перейменувати в рубль. Відповідний законопроект №2491 зареєстрований у Верховній Раді.
У пояснювальній записці дана ініціатива пояснюється історичним моментом.
“До XIV століття основною грошовою одиницею Русі (України) була гривня. Під час монголо-татарської навали (з другої половини XIII століття) срібні гривні стали ділити, рубаючи їх навпіл. Так з’явилися рублі (від слова рубати, тобто обрубок гривні). також існує версія, що рубль – це не ціла гривня і не її половина, і чверть “, – йдеться в записці.
Повідомляється, що законопроект розроблений з метою приведення найменування найменшою частки грошової одиниці в Україні до історично обгрунтованого назви.
“З багатьох історичних джерел ми дізнаємося, що меншою частиною гривні був саме рубль. І саме рубль, а не копійка, була частиною гривні. З часу введення грошової одиниці в Україні – гривні, без історичного обґрунтування її меншу частину була названа словом копійка. Ухвалення цього проекту закону відновить історичну справедливість в застосуванні назви рубля як меншоъ частини грошової одиниці в Україні – гривні “, – зазначає Мусій.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас