Білорусь заборонила поставки свинини з півдня України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь заборонила поставки свинини з півдня України

Аграрний ринок
265
Білорусь заборонила поставки свинини з окремих регіонів Польщі та України через поширення АЧС
Департамент ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду тимчасово заборонив поставки свинарської продукції з певних регіонів сусідніх країн.
Причина введених обмежень – спалах африканської чуми свиней. Через виявлення небезпечної інфекції в опалі виявилися свинарі Одеської області України і Підляського воєводства Польщі, пише agronews.by.
Відповідно до вказівок білоруського наглядового органу, з цих територій в Білорусь заборонено ввозити живих свиней, свинини, в тому числі від диких кабанів, і продукти її переробки, шкіряну, рогокопитну і кишкову сировину, щетину, мисливські трофеї, отримані від сприйнятливих видів тварин , корми та кормові добавки рослинного і тваринного походження для тварин, у тому числі з птиці і риби, кормові добавки для кішок і собак, б / в обладнання для транспортування свиней і сировини тваринного походження, змісту, забою і розбирання свиней.
Зазначені обмеження також поширюються на ввезення кормових добавок та готових кормів для кішок і собак, якщо ця продукція не пройшла термічну обробку (температура не нижче + 70 ° C, час не менше 20 хвилин).
Попередня хвиля заборон на експорт, введених ветслужбою Білорусі, торкнулася і свинарську галузь Росії.
Як повідомляє Госпродпотребслужба України, з початку 2016 року в Одеській області було зареєстровано вже чотири випадки АЧС в Роздільнянському та Овідіопольському районах.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас