Єгипет домовився з МВФ про кредитну програму на $12 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єгипет домовився з МВФ про кредитну програму на $12 млрд

Світ
197
Міжнародний валютний фонд оголосив, що домовився з владою Єгипту про відкриття 3-річної кредитної програми Extended Fund Facility (EFF, механізм розширеного кредитування) на 12 млрд доларів, або 8,60 млрд спеціальних прав запозичення.
Угода має бути затверджене радою директорів МВФ в найближчі тижні, повідомляється на сайті фонду.
Мета програми – підтримка економічних реформ в Єгипті, які належні відновити макроекономічну стабільність і забезпечити впевнене і стабільне зростання ВВП. Цей комплекс заходів включає, в тому числі, введення податку на додану вартість та перегляд енергетичних субсидій з метою перенаправлення коштів на інші цілі – освіту та охорону здоров’я. Також Єгипет зобов’язався зробити більш гнучкою свою валюту єгипетський фунт. Програма також спрямована на поліпшення доступу до іноземної валюти, підтримку експорту і туристичної галузі, залучення прямих іноземних інвестицій.
Наріжним каменем програми МВФ називає соціальний захист єгипетського населення. Країна повинна урізати бюджетні витрати за деякими програмами і направити їх на спеціальні продовольчі субсидії і цільові соціальні виплати. Єгипет, наприклад, зобов’язався не скорочувати і нарощувати підтримку страхування та медичного забезпечення для бідних, розробити план щодо поліпшення шкільного харчування.
Переговори про надання фінансування, які вела місія МВФ на чолі з Крісом Джарвісом, зайняли всього два тижні.
Нагадаємо, в 2015 році програму EFF на 17,5 млрд доларів отримала Україна. В його рамках вона отримала два транші на 5 млрд і 1,7 млрд. Третій транш очікується в кінці серпня-початку вересня.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас