Маск анонсував «сонячні дахи», якими Tesla/SolarCity намір прокласти собі дорогу на ринок покрівельних матеріалів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск анонсував «сонячні дахи», якими Tesla/SolarCity намір прокласти собі дорогу на ринок покрівельних матеріалів

Енергетика
1025
Тиждень тому Tesla оголосила про покупку SolarCity за $ 2,6 млрд, придбання SolarCity є частиною стратегічного плану Tesla. Завершення операції, якій ще належить пройти всі необхідні в таких випадках формальності, очікується тільки до кінця цього року, але це анітрохи не заважає Ілону Маску брати активну участь в управлінні компанією.
Під час конференц-дзвінка, присвяченого публікації квартальної звітності SolarCity, Ілон Маск оголосив про плани по випуску принципово нового продукту – «сонячної даху».
Практично відразу після того, як генеральний директор SolarCity Ліндон Рів анонсував майбутній анонс двох нових продуктів до кінця року, Ілон вклинився в розмову і заявив, що в даному випадку мова йде саме про сонячний дах, а не про окремі модулі, які встановлюються поверх.
Після того, як Ліндон Рів підтвердив, що SolarCity розробляє спеціальне покриття для будинків з вбудованими сонячними батареями, Маск сказав наступне:
«Я вважаю, що це воістину основний елемент формування виділяється продуктової стратегії, коли у тебе є прекрасний дах. Це не просто річ на даху, це і є сама дах».
В ході розмови глава SolarCity зазначив, що щорічно в США встановлюються близько 5 млн нових дахів. Також він сказав, що зараз багато будинків потребують заміни дахів, тому їх власники не особливо зацікавлені в установці сонячних панелей, які доведеться демонтувати при ремонті або заміні покриття. Але якщо панелі будуть вбудовані прямо в покриття, а заміна даху неминуча, то власники безумовно виберуть сонячний дах від SolarCity, переконаний Ліндон Рів.
Маск уточнив, що стратегія розвитку SolarCity не має на увазі закриття провадження окремих панелей, які можна встановити на дах. Судячи з усього, SolarCity буде одночасно пропонувати сонячні дахи і окремі сонячні панелі на даху. Принаймні такий висновок напрошується сам собою з слів Маска і Ріва про двох нових продуктах до кінця 2016 року.
Після зроблених Маском і Рівом заяв в мережі поповзли чутки, що SolarCity представить щось на кшталт сонячної черепиці, як на заголовному зображенні. На даному етапі заперечувати щось подібне не варто.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас