Євросоюз відмовився від української молочки через "допінг" для корів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз відмовився від української молочки через "допінг" для корів

Аграрний ринок
7316
Україна більше не буде постачати молочну продукцію в держави Євросоюзу через підвищеного вмісту антибіотиків в продуктах – ЄС не приймає товар такої якості.
Як передає replyua.net, у нашої країни є квоти на експорт молочної продукції. Однак виявилося, що жодна марка продуктів не відповідає європейським стандартам якості і не може реалізовуватися на європейському ринку. У кожному продукті були виявлені антибіотики, причому у великій кількості.
“Всім відомо, що в Україні розбавляють молоко – це не найстрашніше. Набагато страшніше те, що ми “годуємо” тварин антибіотиками. І в молоці ці антибіотики”, – зазначив генеральний директор і засновник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
При цьому він вважає, що перевірити все молоко на якісні характеристики просто неможливо. “Не можна ж взяти і перевіряти кожне відро молока. На це елементарно не вистачить коштів”, – сказав він.
Варто відзначити, що антибіотики для тварин – щось на кшталт допінгу для спортсменів: вони дозволяють виростити тварин і птицю в найкоротші терміни. За санітарними правилами молоко від пролікованих корів протягом 5-10 днів (залежить від застосованого препарату) потрібно утилізувати. Але при загальній нестачі молока, коли великі переробники купують буквально все підряд, фермери просто розбавляють молоко від нормальних корів молоком з антибіотиками. При цьому концентрація стає менше, але антибіотики нікуди не діваються.
Нагадаємо, раніше Молдова обмежила імпорт українських товарів. На тваринницьку продукцію та цемент українського виробництва встановлені квоти, а на ввезення товару понад квоту – захисні мита.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас