Овочам для борщового набору пророкують зниження вартості більш ніж на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Овочам для борщового набору пророкують зниження вартості більш ніж на 30%

Аграрний ринок
367
Ціни на овочі борщового набору – картоплі, моркви, буряка, капусти та цибулі в серпні-вересні 2016 року знизяться більш ніж на 30%, спрогнозував глава Асоціації фермерів і приватних землевласників Іван Томич.
“За цим культурам прогнозується на серпень і вересень однозначно зниження ціни в межах 30 і більше відсотків”, – сказав Томич під час прес-конференції.
Він зазначив, що в зв’язку з високим урожаєм очікувати зниження цін на картоплю можна після 20 серпня, на моркву і буряк – в кінці серпня – початку вересня, а на цибулю і капусту – у вересні.
Томич також повідомив, що ціна на гречку нового врожаю восени знизиться в межах 20%. “Коли гречка нового врожаю піде в продаж (це вересень-жовтень), забирайте в межах 20% (від нинішньої ціни – ред.), Це буде сезонне зниження ціни”, – зазначив він.
При цьому Томич зазначив, що до кінця року ціна може знову трохи вирости.
Нагадаємо, в 2015 році в Україні вперше виникла необхідність в імпорті овочів борщового набору. Експерти стверджують, що це сталося в зв’язку з падінням в Україні врожайності самих ходових овочів на 10-13% в залежності від культури, а також площ під ними – приблизно на 5%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас