Молоко продовжує дорожчати (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молоко продовжує дорожчати (інфографіка)

Аграрний ринок
546
Уже сьогодні сировини для накопичення запасів вистачає не всім, тому в другій половині липня можна було спостерігати точкове зростання як закупівельних, так і спотових цін на молоко, повідомляє “Інфагро”.
Найбільш істотно зросли ціни на молоко від населення (в середньому на 10-20 копійок), в кінці липня таку сировину оцінювалося близько 2,80-3,00 грн / кг (виключення – окремі райони в Хмельницькій області і біля неї, де ціна становить близько 4 грн/кг).
Середньозважена вартість молока від фермерських господарств практично не змінювалася. Закупівельна ціна сировини середніх і великих сільгосппідприємств перебувала в кінці липня на рівні 5,40-6,00 грн / кг.
Вторинний ринок також поступово зростає. Спотова молоко зараз продається на рівні фермерського сировини. А ось операцій по вершкам зараз практично немає – переробники вважають за краще перенаправляти товар на виробництво вершкового масла.
З першого серпня цінники на сировину також збільшені, переробники знехотя переглянули протоколи для найбільш активних сільгосппідприємств та агрохолдингів. Також зросла у вартості молоко від населення. В середньому сировинний ринок з початку місяця збільшився в ціні на 10-15 копійок.
З упевненістю можна сказати, що це не єдиний перегляд закупівельних цін в серпні.
Молоко продовжує дорожчати (інфографіка)
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас