У Держлісагентстві кажуть, що не заключали жодних меморандумів з іноземними приватними компаніями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Держлісагентстві кажуть, що не заключали жодних меморандумів з іноземними приватними компаніями

Казна та Політика
125
Нещодавно в ЗМІ була поширена інформація, що Держлісагенством підписано меморандум з Active Energy Group (Велика Британія) щодо збалансованого комерційного використання 186,6 тис. га лісу у віці стиглості на півночі України.
У зв’язку з цим, Державне агентство лісових ресурсів України офіційно повідомляє, що подібного меморандуму не підписувалось.
“Держлісагентство як центральний орган виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері лісового та мисливського господарства, не підписує меморандуми про взаєморозуміння з приватними компаніями, що мають на меті отримання прибутку. Проведення лісогосподарських робіт та інших заходів збалансованого лісоуправління у відповідності до лісового законодавства є прерогативою субєктів господарської діяльності. Припускаємо, що інформація, наведена на деяких українських інформаційних сайтах, є не достовірною внаслідок некоректного перекладу з англійської”, – кажуть у Державному агентстві лісових ресурсів України.
Припускаємо, що інформація, наведена на деяких українських інформаційних сайтах, є не достовірною внаслідок некоректного перекладу з англійської.
Зазначимо, що Держлісагентству підпорядковано 73% лісів, а 27% – іншим постійним лісокористувачам, серед яких центральні органи виконавчої влади та обласні ради.
Як зазначають у прес-службі Держлісагентства, лісове господарство України дійсно потребує інвестицій, однак Держлісагентство вважає недоцільним передачу прав управління експлуатаційним фондом іноземним приватним компаніям, адже це протирічить інтересам внутрішнього ринку лісопродукції.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас