"Точка входу": Україна у вересні запустить офіс підтримки інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Точка входу": Україна у вересні запустить офіс підтримки інвестицій

Казна та Політика
319
Кабінет міністрів України у вересні 2016 року має намір запустити офіс підтримки інвестицій за фінансової підтримки фондами прямих інвестицій Western NIS Enterprise Fund (WNISEF, створений в 1994 році з внесеним американським урядом капіталом $ 150 млн), повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
“Мета – створити точку входу для залучення інвестицій …”, – сказав він, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у Києві в понеділок.
В.Гройсман пояснив, що для координації роботи створюваного офісу з урядом, міністерствами та іншими органами влади буде призначений урядовий уповноважений. Уряд затвердив в цьому статусі першого заступника міністра фінансів Оксану Маркаров3, яка до приходу в Міінфін в на початку 2015 року 17 років працювала в інвестиційному бізнесі, зокрема, у фонді WNISEF.
Прем’єр зазначив, що іноземні інвестори виявляють інтерес до України, проте вимагають певних умов.
“Потрібен координаційний механізм. Потрібно розуміти, де точка входу і як влада буде сприяти”, – пояснив глава уряду.
За його словами, завданням офісу є в разі прояву інтересу інвестора “привести його за руку” успішно реалізувати проект “під ключ”.
В.Гройсман підкреслив, що залучення інвестицій критично важливо, щоб вивести Україну з нинішнього стану країни з сировинним типом економіки.
Серед завдань, що стоять на цьому шляху, прем’єр також назвав розвиток інфраструктури, забезпечення політичної стабільності та захисту прав інвесторів, проведення судової реформи.
Глава уряду зазначив, що при створенні офісу підтримки інвестицій був врахований досвід подібних установ в США, Литві, Польщі, Грузії, Чехії та Німеччини. Він уточнив, що офіс буде розташований в будівлі уряду.
В.Гройсман повідомив, що 1 вересня О.Маркарова представить пропозиції про директора офісу і його команді.
Прем’єр додав, що в разі успіху роботи урядового офісу можливе створення подібних регіональнихз офісів на рівні областей чи муніципалітетів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас