Як йде децентралізація в Україні (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як йде децентралізація в Україні (інфографіка)

Казна та Політика
1065
В Україні розпочався процес добровільного об’єднання громад. Про це на брифінгу заявив міністр регіонального розвитку і будівництва Геннадій Зубко.
“Почався процес добровільного об’єднання. Сьогодні у нас вже є 177 громад, які вже об’єдналися. 798 громад вже подали заявки про ініціювання об’єднання, а 245 ініціювали вибори в своїх громадах. Ближче до кінця серпня ми побачимо, скільки їх буде. Але робота з підготовки таких виборів вже ведеться”, – зазначив Зубко.
Як йде децентралізація в Україні (інфографіка)
За словами міністра, реформа децентралізації є ключовою.
“Я вважаю, що це стратегія національного успіху. Це саме та реформа, яка руйнує стару радянську систему. Лише півтора роки тому ми почали рухатися в напрямку руйнування централізованої системи, яка залишилася від радянської України, коли рішення приймалися в Києві й чиновники призначалися і визначали пріоритет розвитку кожної громади. Сьогодні ми рухаємося в напрямку передачі повноважень, фінансів і можливостей для розвитку громад”, – пояснив Зубко.
Міністр повідомив, що на сьогоднішній день Фондом регіонального розвитку подано 777 проектів від регіонального місцевого самоврядування й 881 проект від об’єднаних територіальних громад.
“Це конкретні школи, дитячі садки, заходи з енергоефективності – те, що змінює якість життя українців безпосередньо в містах”, – повідомив Зубко.
Як йде децентралізація в Україні (інфографіка)
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас