МОЗ відкриє колл-центр для консультацій з лікарем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ відкриє колл-центр для консультацій з лікарем

Казна та Політика
540
Міністерство охорони здоров’я планує відкрити колл-центр, де можна буде отримати консультацію лікаря замість того, щоб викликати додому «швидку допомогу». Про це сказала новий виконуючий обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.
«Торік в Україні було понад 9 млн викликів на швидку допомогу. І лише 2,5 млн пацієнтів із тих, кому викликали швидку, були госпіталізовані. Іншим або надали допомогу, або швидка їм була насправді не потрібна. Тому ми хочемо організувати колл-центр, куди могли б телефонувати люди і консультуватися з лікарями замість того, щоб одразу викликати швидку. Розраховуємо на те, що у багатьох випадках порада лікаря по телефону допоможе вирішити проблему, і швидка не знадобиться», — сказала вона.
При цьому Супрун має намір організувати курси з надання першої допомоги, на яких вчитимуть поліцейських і пожежників.
«Щоб будь-хто міг підійти до поліцейського або пожежного і попросити про допомогу. Або якщо поліція або пожежні перші опиняються на місці подій, де хтось постраждав, вони зможуть швидко надати першу допомогу — це дуже важливо і часто від цього залежить людське життя. Також плануємо попрацювати з екіпажами швидких і карет екстреної допомоги, щоб підвищити їхню кваліфікацію і рівень знань. І з персоналом в лікарнях, куди швидка привозить пацієнтів», — розповіла Супрун.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас