Volgabus створила безпілотний модульний автобус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volgabus створила безпілотний модульний автобус

Технології&Авто
516
Російська компанія Volgabus представила концепт модульного транспорту під назвою MATRЁSHKA. Розробкою займається дочірня компанія Bakulin Motors Group. Вже тривають випробування автобуса.
Безпілотний модульний автобус MATRЁSHKA виробник вважає транспортом нового покоління. Завдяки модульній побудові зміна компонентів і ремонт можливі в швидкому темпі. Так, наприклад, дуже розряджену батарею можна швидко замінити новою і продовжити рух.
Випуск пасажирської “матрьошки” в BMG планують першим. Технології дають змогу перевозити пасажирів цілодобово і автономно, але під наглядом спеціальних диспетчерських центрів. У створених центрах фахівці зможуть контролювати справність автобусів і спілкуватися з пасажирами за потреби. Інформацію про маршрут і час відправлення планують розповсюджувати за допомогою мобільного додатку.
До речі, пасажирська версія “матрьошки” може стати конкурентом німецькому автобусу CityPilot від Mercedes-Benz. Вони розрізняються між собою використаними технологіями, але обидва можуть здійснювати перевезення без участі водія.
Створення безпілотного модульного автобуса MATRЁSHKA заплановано на 2017 рік.
Нагадаємо, що Mersedes-Benz представив безпілотний міський автобус. Машину показали в дії на найдовшій в Європі лінії швидкісного автобусного сполучення BRT завдовжки 20 км.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас