Гопко розповіла, чому Україні не слід боятися перемоги Трампа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гопко розповіла, чому Україні не слід боятися перемоги Трампа

Казна та Політика
1554
Новий президент США, навіть якщо ним стане республіканець-мільярдер Дональд Трамп, не зможе різко змінити стратегічну лінію американської політики щодо Росії. Таку думку висловила голова комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко.
“Наше посольство в США, діаспора і багато аналітичних центрів зараз намагаються працювати з командами двох кандидатів (у президенти США. – Ред.) для того, щоб Україна була присутня в їхніх передвиборних обіцянках. Хоч як би це не було складно з Трампом, але все одно є якась стратегічна лінія американської політики щодо Росії. І Трамп, навіть в разі перемоги, він радикально різко не може її змінити”, – пояснила Гопко.
Вона також зазначила, що американська система влади побудована так, що там не може бути узурпації влади президентом.
“Слід розуміти, що будуть вибори і в Конгрес. Так само розуміємо, що американська демократична система влади настільки вибудувана, що там є ваги і противаги. Там не може бути узурпації влади Президентом, де він буде приймати рішення, не маючи підтримки законодавства”, – заявила народний депутат.
Нагадаємо, кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп переконаний, що більшість жителів Криму зробили вибір на користь Росії і США повинні це враховувати. Він також вважає, що спроба США силою повернути Крим Україні означала б початок Третьої світової війни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас