Південна Корея призупинила продаж 80 моделей автомобілів Volkswagen, Audi, Bentley — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея призупинила продаж 80 моделей автомобілів Volkswagen, Audi, Bentley

Технології&Авто
796
Влада Південної Кореї призупинила продаж 80 моделей автомобілів виробництва концерну Volkswagen і оштрафувала автоконцерн на 17,8 млрд вон ($16 млн) за фальсифікацію документів про шкідливі викиди й рівні шуму.
За даними південнокорейського уряду, концерн за останні десять років продав у країні понад 83 тис. автомобілів Volkswagen, Audi й Bentley, надаючи неправдиву інформацію про моделі.
Представники Volkswagen заявили, що вважають такі заходи надмірними, оскільки за цей період концерн переглядав документи про дизельні автомобілі.
У листі до клієнтів, опублікованому на південнокорейському сайті Volkswagen, компанія зазначає, що готова оскаржити рішення уряду в судовому порядку.
У червні в офісах німецького концерну в Сеулі пройшли обшуки, один з керівників представництва був заарештований.
Скандал навколо Volkswagen вибухнув у вересні 2015 року, після того як американське Агентство з охорони навколишнього середовища (EPA) виявило, що концерн встановлював на своїх автомобілях з дизельними двигунами комп’ютерні програми, які під час перевірок занижують показники викиду шкідливих речовин. Влада США зобов’язала Volkswagen відкликати майже півмільйона машин, випущених на американський ринок з 2009 до 2015 р.
За даними самої компанії, підробка результатів тестування стосується 11 млн машин з дизельними двигунами по всьому світу.
В кінці липня суд в США ухвалив рішення про виплату компанією Volkswagen $14,7 млрд компенсацій американським клієнтам у рамках дизельного скандалу, що є рекордом для галузі. Крім того, $5 млрд мають піти на дослідження екологічного впливу від недоброякісних двигунів.
Крім однойменного бренду, німецькому автоконцерну Volkswagen належать марки легкових автомобілів Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, SEAT, Skoda, мотоцикли Ducati, вантажівки MAN, Scania і Volkswagen Commercial.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас