Економіка Мексики впала вперше за три роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка Мексики впала вперше за три роки

Світ
194
Мексиканська економіка продемонструвала перше квартальне зниження за останні 3 роки на тлі помітного падіння промислового виробництва.
Про це свідчать дані Національного інституту статистики й географії Мексики (Instituto Nacional de Estadіstica y Geograіa, INEGI).
Згідно з даними, ВВП Мексики в другому кварталі 2016 року скоротився на 0,3%.
Економісти, раніше опитані агентством “Рейтер”, очікували, що зниження складе 0,2%. До цього спад в мексиканській економіці фіксували в другому кварталі 2013 року.
Основним негативним фактором став спад в 1,7%, зафіксований у виробничому секторі Мексики в період з квітня до червня цього року. Це найгірша квартальна динаміка для мексиканської промисловості з першого кварталу 2009 року.
Багато експертів останні кілька років неодноразово заявляли про те, що Мексика є одним з найкращих об’єктів для інвестицій серед ринків, що розвиваються.
Однак зараз склався цілий комплекс факторів, які посилюють невизначеність щодо подальших перспектив і стримують оптимізм інвесторів стосовно другої за масштабом економіки в Латинській Америці.
Серед них учасники ринків, зокрема, виділяють збереження глобальної невизначеності на фондових ринках, низькі нафтові ціни, продовження підвищення ставок ФРС, можливість перемоги Дональда Трампа на президентських виборах в США.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас