Кличко вимагає від уряду пояснити, як формується тариф на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко вимагає від уряду пояснити, як формується тариф на газ

Особисті фінанси
617
Мер Києва Віталій Кличко просить Кабінет Міністрів пояснити принцип формування ціни на газ для населення.
Про це він заявив в ефірі телеканалу NewsOne.
За його словами, кияни і мешканці інших міст мають отримати чітку інформацію про це.
“Уряд має пояснити, як формується ціна на газ. Адже встановлено, що 80% тарифу на теплову енергію – це вартість природного газу”, – сказав Кличко.
“Тому за моїм дорученням підготовлене звернення до уряду, аби ми отримали чітку відповідь: як сьогодні формується ціна на газ, яка частка газу власного видобутку і яку ціну ми платимо за імпортований газ? Тільки володіючи цією інформацією, можна реально впливати на тарифи”, – заявив міський голова столиці.
Кличко зазначив, що у разі зростання тарифів на енергоносії є загроза катастрофічного рівня несплати населенням за послуги.
“Вже зараз у столиці накопичився борг мешканців у розмірі 1 млрд гривень за послуги ЖКГ. Все це може призвести до колапсу у комунальній сфері”, – заявив він.
“Тому уряд повинен не називати владу на місцях популістами, а відреагувати на рішення вже кількох місцевих рад щодо запровадження мораторію на підвищення тарифів. І переглянути тарифну політику, бо люди не зможуть сплачувати за такими тарифами” – наголосив мер Києва.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас