Золото може стати одним з найпривабливіших інструментів для інвестування - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото може стати одним з найпривабливіших інструментів для інвестування - експерт

Банківські метали
792
Золото може стати одним з найпривабливіших інструментів не тільки для заощаджень, а й для інвестування на випадок реалізації глобальних ризиків, нової економічної рецесії та відповідних заходів центральних банків у вигляді кількісного пом’якшення. У перспективі 3-5 років ціна дорогоцінного металу може досягти 1 700-1 900 доларів за тройську унцію, що на 30-45% вище поточних рівнів.
Приплив коштів у фонди, що інвестують в золото, активно зростає, і за останні три місяці інвестиції збільшилися на 13,3 млрд доларів (8%), а з початку 2016 року – на більш ніж 27 млрд доларів (17,5%). І це без урахування диверсифікованих фондів, які також активно присутні на ринку, але для яких золото не є головним інструментом.
«Для українців купівля золота може стати захистом від девальваційних ризиків, оскільки дохід становитиме не тільки різницю у вартості золота на світових ринках, а й різницю вартості гривні щодо долара США. Однак, необхідно також враховувати різницю в ціні купівлі та продажу золота в Україні, яка може досягати 20%. Тому привабливою буде придбання з орієнтиром більше двох років», – прогнозує Андрій Шевчишин, провідний експерт інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні.
Після досягнення пікових рівнів 1 370 доларів за тройську унцію в першій декаді липня ціна золота відкотилася вниз до позначки 1 310 доларів за тройську унцію. Золото виглядало трохи перекупленим, і деякі інвестори почали продавати метал, переключаючись на більш динамічні ринки акцій та облігацій.
Після Brexit ринки заклали багато негативу в свої очікування. Нині побоювання дещо вщухли, оскільки процес виходу Великобританії зі складу ЄС забере багато часу, і центробанки готові вжити необхідних заходів. Очікується, що найближчим часом свої ставки знизять Резервні банки Австралії та Нової Зеландії. На аналогічні заходи змушений піти і Банк Англії вже в серпні.
Однак, ризики не зникли. Тому попит на дорогоцінний метал починає відновлюватися, тим більше на ринку досі зберігається дефіцит і, з огляду на прогнози щодо скорочення видобутку на 5%, тенденція може продовжитися, що буде підштовхувати ціни на метал вгору.
 
«Очікувати сильного відкату золота не варто, незважаючи на зниження побоювань щодо Brexit. Попереду – невизначеність щодо ставки ФРС, вибори в США у вересні, нестабільне економічне зростання в Китаї, рецесія економіки Японії. Всі спроби центральних банків простимулювати зростання кількісним пом’якшенням, вливанням коштів в економіку негативними ставками поки не дають очікуваних результатів. І на цьому тлі золото залишається якоюсь стабільністю для того, щоб уберегти свої кошти від цих невизначеностей», – зазначає експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас