РФ просить оперативно розглянути позов про борг України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ просить оперативно розглянути позов про борг України

Казна та Політика
1627
Росія подала до Високого суду Лондона клопотання про винесення рішення за позовом про невиконання Україною зобов’язань щодо боргу в$ 3 млрд за євробондами в прискореному порядку.
Мінфін РФ очікує, що слухання у справі відбудеться в кінці року.
“Незалежна компанія The Law Debenture Corporation plc, яка представляє інтереси РФ як єдиного власника облігацій України на $3 млрд подала до Високого суду Лондона клопотання про винесення в прискореному порядку рішення за позовом, поданим у зв’язку з невиконанням Україною зобов’язань за цими облігаціями”, – повідомляє фінансове відомство.
Мінфін зазначає, що трасті звернувся до суду з проханням залишити без задоволення відгук України на позов і винести рішення, яке зобов’язує Україну виплатити номінальну вартість облігацій, суму нездійсненого купонного платежу в обсязі $75 млн і відсотки на всю суму простроченої заборгованості за облігаціями.
Нагадаємо, що Росія подала до Високого суду Лондона позов про стягнення з України боргу в $3 млрд за євробондами і невиплаченими $75 млн відсотків в лютому.
Раніше міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що Україна не повертатиме РФ борг, бо вважає, що її “змусили” його взяти.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас