Фармвиробники бажають виходити на торги напряму, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фармвиробники бажають виходити на торги напряму, - ЗМІ

Казна та Політика
292
Фармвиробники не висловлювали бажання виходити на торги напряму під час проведення закупівель ліків за кошти держбюджету-2015, проте в даний час ситуація змінюється, зазначають експерти британського закупівельного агентства Crown Agents.
“Багато виробників не захотіли йти на торги, бо заходити безпосередньо не було їхньою політикою, вони завжди працюють через дистриб’юторів. Зараз це змінюється і багато виробників хочуть зайти напряму”, – сказала старший консультант по закупівлях британського закупівельного агентства Крістін Джексон на прес-конференції в Києві.
Вона зазначила, що спочатку стратегія закупівель була сформована так, щоб було зручно заходити виробникам”.
За кошти бюджету-2015 агентство закупило безпосередньо у виробників 45% препаратів.
“Там, де існує потреба у великому обсязі однієї позиції, можна залучити виробників безпосередньо. Але там, де є великий список позицій з невеликим об’ємом по кожній, основну роль відіграють дистриб’ютори, які збирають воєдино пакет позицій. Не є типовою ситуація, коли при закупівлі великої кількості різних позицій кожна з них оцінюється і купується окремо. Більш типовим є підхід, коли потреби діляться на лоти, а учасники тендеру пропонують ціну для всього лота цілком. Такий процес є вигідним для дистриб’юторів”, – додала вона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас